Mellanösterns pärla på Södermalm

Om Elie’s

Sedan 1997, i över 25 år, har Elie’s legat på samma plats på Katarina Bangata 71, ett stenkast från Ringvägen. På vår intima och trivsamma kvarterskrog har vi serverat södermalmsbor, stockholmare och tillfälliga besökare god mat tillagad med kärlek och råvaror av högsta kvalitet. Genuin matglädje kort och gott.

Menyn har varierat under åren, men numera är vi en libanesisk restaurang på Södermalm där du kan njuta av genuin libanesisk mat med svenska influenser. Plus en hög service, mysig inredning och familjär stämning. Hos Elie’s känner du dig helt enkelt som hemma.

Genuin familjerestaurang där tradition möter innovation

Elie’s är ett familjeföretag som drivs av Elie Lteif och hans fru Sussi. Förutom att servera och småprata med våra gäster står vi båda två även i köket. Tillsammans med vår duktiga personal gör vi alltid vårt bästa för att du ska få en fulländad matupplevelse med förstklassig service varje gång du besöker oss.

Vi står stadigt i den tusenåriga libanesiska matkulturen, men blandar gärna de traditionella rätterna med spännande innovationer. För att hålla menyn varierad och levande åker vi frekvent till Libanon för att få ny inspiration. Målet är att Elie’s ska servera Stockholms bästa libanesiska mat.

Libanesisk restaurang på Södermalm

Libanesisk meze med en twist

Kryddstarka smaker möter färska grönsaker. Frasigt friterat kombineras med lena såser och röror. Det smakrika och färgstarka libanesiska köket har en enorm variationsrikedom som vi vill dela med oss av till dig.

Menyn domineras av meze, de klassiska smårätterna som gjort det libanesiska köket världsberömt. Vi erbjuder ett stort och varierat utbud av både kalla och varma meze och här finns något för alla smaker – kött, fisk, vegetariska och veganska rätter. Hummus, tabbouli, falafel, baba ghanouge, fattouch och rakakat är bara några exempel. Och för att ge rätterna vår egen speciella twist har vi låtit de libanesiska läckerheterna möta svenska smaker.

Vill du prova lite av varje rekommenderar vi våra populära avsmakningsmenyer och skulle du föredra något annat än småplock serverar vi även flera huvudrätter.

Elie's restaurang

Libanesisk restaurang för alla tillfällen

Oavsett om du vill äta en mysig middag med din partner en vanlig tisdag, samla kompisgänget eller familjen för en meze-frossa en lördagskväll eller ha en trevlig afterwork med kollegorna kan vår libanesiska restaurang på Södermalm erbjuda allt ni behöver för en trevlig kväll i den orientaliska matkulturens tecken.

Catering och festlokal

För livets stora (och små) speciella tillfällen – som bröllop, dop eller födelsedagsfirande – kan vi erbjuda catering i form av plockbuffé för upp till 200 personer. Och behöver du en festlokal kan vi anordna fester för upp till 30 personer i restaurangen.

Varmt välkommen till Elie’s!

Kontakt & hitta hit

Katarina Bangata 71A
116 42 Stockholm
InstagramFacebookInstagram

Öppettider

Måndag
stängt
Tisdag
17.00 - 22.00
Onsdag
17.00 - 22.00
Torsdag
17.00 - 22.00
Fredag
17.00 - 23.00
Lördag
17.00 - 23.00
Söndag
stängt